Stage-Z

Maakt theater dat je raakt

010 SAYS IT ALL WINT EERSTE DORO SIEPELPRIJS

Foto: Melanie Evora

Tijdens de opening van het culturele seizoen 2017-2018 is op zondag 10 september voor het eerst de Doro Siepelprijs uitgereikt. Deze prijs wordt vanaf heden jaarlijks uitgereikt aan culturele organisaties die zich hard maken voor het aantrekken van nieuwe groepen bezoekers. In gedachte de visie van Doro Siepel. Kernwoorden hierbij zijn o.a. ‘ontmoeting, dialoog, vieren wie je bent’. Dit jaar mocht ‘010 Say’s It All’ deze nieuwe prijs in ontvangst nemen.

Volledig overdonderd, namen YMP en Tomas de Paauw van Spraakuhloos de prijs in ontvangst uit handen van wethouder Langenberg. Zij gaven aan zich te blijven hardmaken voor wat zij noemen ‘inclusiviteit’ in plaats van ‘diversiteit’. In de maanden voor het festival dat zij organiseren worden veelbelovende jonge kunstenaars en artiesten uit spoken word, theater, zang, dans, beatbox en fotografie door professionals klaargestoomd voor het echte werk. Hiermee vergroot ‘010 Says It All’ de zichtbaarheid van spoken word. Hun inspanning wordt nu beloond met de Doro Siepelprijs die bestaat uit een kunstobject en een geldbedrag van 10.000 euro voor het maken van een productie of project die de uitgangspunten van de prijs eer doet.

De prijs is in het leven geroepen ter nagedachtenis aan de oud directeur van Theater Zuidplein Doro Siepel. Zij heeft zich jarenlang zich vol passie en energie ingezet om een afspiegeling van de maatschappij te bereiken, het theater toegankelijk te maken voor alle lagen en culturen van de bevolking, het aantrekken van nieuwe bezoekers, het tonen en maken van nieuw cultureel aanbod en het creëren van een wisselwerking tussen de culturele instelling en haar omgeving.