Stage-Z

Maakt theater dat je raakt

Artistieke team De Man Is Lam

Wie zijn de makers van De Man Is Lam?

Lucas De Man is artistiek leider van Stichting Nieuwe Helden, stadskunstenaar van Den Bosch (2013-2016), regisseur bij Het Zuidelijk Toneel en de presentator van het AVRO tros programma Kunstuur op NPO2.  Onder Lucas’ artistieke leiding zijn er in 7 jaar tijd 35 projecten in 15 landen gerealiseerd. Meerdere werden bekroond of genomineerd. Zo werd Nieuwe Helden in 2015 genomineerd voor de Amsterdamse Kunstprijs en maakt De Man door Europa in 2016 deel uit van de selectie het Theater Festival.

Ahmet Polat is Fotograaf des Vaderlands. Hij werkt zowel autonoom als in opdracht met opdrachtgevers van de NY Times,  Vogue, en Istanbul Modern tot het Rijksmuseum en FOAM. Hij won in 2004 de tweede prijs van de Zilveren Camera in de categorie documentaire, in 2006 kreeg hij de prestigieuze ICP Infinity Award. In 2013, werden twee van zijn projecten, Kemal’s Dream en Dark Moon, geselecteerd voor de long list van de Dutch Doc Award, Nederlands grootste fotografieprijs.

Rashif El Kaoui is medeoprichter van het VOF Nanda Yo, dat zich specialiseert in commerciële en artistieke audiovisuele producties. Hij doceert welsprekendheid aan de Academie voor Woord te Mortsel en geeft cursussen ‘pitching’ voor Syntra bedrijfsopleidingen. Als acteur toert hij in 2015-2016 met Reizen Jihad, een productie van SINcollectief/t,arsenaal/de Monty en is hij in de periode 2016-2017 te zien in Malcom X en de Odyssee bij de KVS te Brussel.

Terug naar De Man Is Lam