Stage-Z

Maakt theater dat je raakt

MABROUK – ODE AAN 50 JAAR MAROKKAANSE MIGRATIE BINNENKORT IN DIVERSE NEDERLANDSE THEATERS

MABROUK eert en herdenkt een halve eeuw Marokkaanse migratie. Initiatiefnemers Nasrdin Dchar & Fadua El Akchaoui slaan samen met Stage-Z van Theater Zuidplein en het Amsterdams Andalusisch Orkest de handen ineen voor een feestje. 14 Mei 2019 was het 50 jaar geleden dat Nederland en Marokko een verdrag tekenden waarin de Marokkaanse arbeidsmigratie naar Nederland officieel werd geregeld. Met MABROUK staan de makers stil bij deze mijlpaal. De voorstelling was in juli te zien in Theater Zuidplein en is vanwege het enthousiasme van het publiek komend seizoen in verschillende theaters in heel Nederland te zien.

Speciaal voor deze gelegenheid schreven Nasrdin Dchar en Fadua El Akchaoui MABROUK (wat gefeliciteerd betekent). Een voorstelling vol verhalen en gedeelde herinneringen in een uitbundige samensmelting van theater, live muziek door het Amsterdams Andalusisch Orkest en visuals van Bouba Dola. Nasrdin en Fadua dansen en zingen, vertellen over toen en gaan in gesprek over nu. Over de tijd die voorbij is. Over de tijd waarin wij nu met elkaar leven. En over de tijd die nog komen gaat.

Nasrdin Dchar, over MABROUK:
“Een avond voor hen die dromen hebben opgeofferd voor een toekomst voor de kinderen die ze nog moesten krijgen. Een avond met een lach en een traan. Over Marokko. Over Nederland. Over jong zijn en oud zijn. Over generaties. Over dromen. Over overleven en leven en over afscheid en hoop.”

Bezoekers aan de voorstelling in Theater Zuidplein aan MABROUK:
“Feestelijk en enthousiasmerend! Aanstekelijke energie van beide spelers en van de musici.”

“Een geweldige voorstelling met heel veel lachen en ruimte voor een traan!”

“Een mooie verhalende voorstelling over een boeiend onderwerp waar ik nog niet heel veel van wist. Ook de combinatie met de muziek sprak me erg aan.”

MABROUK is een initiatief van Nasrdin Dchar, ondersteund door Fadua El Akchaoui. MABROUK is geproduceerd door Stage-Z: het producerende huis van Theater Zuidplein waar theaterproducties over maatschappelijke issues van NU gemaakt worden met en voor een grootstedelijk publiek. De eindregie van MABROUK ligt in handen van Floris van Delft.

Voor tickets voor Mabrouk klik hier.

Speellijst 2020 (voorlopig):

4 februari VuAmsterdam
9 februariStadsschouwburgNijmegen
16 februari Theater aan het spuiDen Haag
22 februariDe MeervaartAmsterdam
15 maartStadsschouwburgUtrecht
21 maartTheater ZuidpleinRotterdam

Mabrouk is mede mogelijk gemaakt door o.a.: