Stage-Z

Maakt theater dat je raakt

De Man Is Lam drie dagen lang in Theater Zuidplein

Drie dagen lang was de voorstelling De Man Is Lam te zien in Theater Zuidplein. Voorlopig even de laatste voorstelling van de nieuwste productie van Stage-Z in samenwerking met Stichting Nieuwe Helden en Het Zuidelijk Toneel die pas in het najaar weer elders te zien zal zijn. De donderdag trapten we groots af met een speciale mannenavond. Er waren live optredens van o.a. spoken word artiest YMP, Rotterdamse performer Gery Mendes en DJ Zaïd. Daarnaast konden bezoekers genieten van hapjes van Osmanli Tulumbacisi en zorgden de mannen van Kapsalon Vatan uit Den Haag voor een frisse, traditionele knip- of scheerbeurt.

Uit publieksonderzoek bleek dat zowel de voorstelling als randprogrammering (op de premièreavond) een goede indruk hebben achtergelaten bij de bezoekers. De Man Is Lam is de nieuwste productie van Stage-Z  in coproductie met Het Zuidelijk Toneel en Stichting Nieuwe Helden. Een inspirerende zoektocht via theater, beeld en geluid naar man-zijn anno nu. Over religie, vaderschap, agressie, kwetsbaarheid, vrouwen, seks en intimiteit. Actueel en gebaseerd op waargebeurde en persoonlijke verhalen.

Tv presentator en creator Lucas De Man, fotograaf en filmmaker Ahmet Polat en audiovisueel talent Rashif El Kaoui zijn gefascineerd door de positie van de man in onze samenleving. Vanuit hun mix van culturen, werelden en disciplines starten ze een persoonlijke zoektocht naar wat het vandaag de dag betekent om man te zijn. Het resultaat is een eigentijdse, prikkelende theatervoorstelling, film/fotografie serie en audioproject/radiodocumentaire.

In het najaar van 2017 trekt De Man Is Lam nog volop door het land. Bekijk hier de actuele speellijst.