Stage-Z

Maakt theater dat je raakt

De Man Is Lam krijgt steun van fondsen

Campagnebeeld DMIL
‘De Man Is Lam’ is een samenwerking tussen het producerend huisgezelschap van Theater Zuidplein, Het Zuidelijk Toneel en Stichting Nieuwe Helden. De productie heeft van diverse fondsen een positieve beoordeling ontvangen. Inmiddels is er steun van het Prins Bernhard Cultuurfonds, Fonds 21, VSBfonds, K.F. Hein Fonds, Gemeente Rotterdam, Fonds Podiumkunsten en het Amsterdams Fonds voor de Kunst.

De Man Is Lam is een inspirerende zoektocht via theater, beeld en geluid naar man-zijn anno nu. Theatermaker Lucas De Man, fotograaf en filmmaker Ahmet Polat en audiovisueel talent Rashif El Kaoui zijn geïntrigeerd door de positie van de man in onze samenleving. Vanuit hun mix van culturen, werelden en disciplines starten ze een persoonlijke zoektocht naar wat het vandaag de dag betekent om man te zijn. Lucas is een Vlaming in Nederland, Ahmet Turks-Nederlands en Rashif Marokkaans-Vlaams.

De uitkomsten en het materiaal van hun onderzoek vormen de basis voor een toneelvoorstelling van de hand van Lucas (vanaf april 2017 in de theaters), een fototentoonstelling door Ahmet (vanaf september 2017) en een audioproject door Rashif (vanaf september 2017).

De Man Is Lam is een coproductie van Stage-Z samen met Het Zuidelijk Toneel en Stichting Nieuwe Helden.