Stage-Z

Maakt theater dat je raakt

Het Nederlandse artistieke team

Rajae El Mouhandiz is zangeres, documentairemaker, platenproducent, bruggenbouwer en pionier. Ze brengt soulvolle Magreb-jazz en werkte de afgelopen jaren met producenten van o.a. Barbara Streisand en 2Pac. In december 2013 was ze voor de vijfde keer op rij de enige vrouwelijke zangeres in de Arts And Culture Section List van de 500 meest invloedrijke Moslims in de wereld. Ze treedt als zangeres regelmatig op in binnen- en buitenland.

Elike Roovers is als regisseur aan het werk geweest bij Jongerentheater 020, Jong Rast en De Gasten. Ze maakte voorstellingen gebaseerd op persoonlijk verhalen en actuele thema’s  van de acteurs. Elike Roovers bewerkte samen met schrijver Anouk Saleming  deze verhalen naar theaterteksten. Elike Roovers is regisseur van Zonen van Sandro Lima, Adison dos Reis en Gery Mendes, één van de drie voorstellingen in Kitchenette #4. Recent regisseerde ze de jongerenproductie Stuck in the middle (XL) van De Gasten. Elike Roovers is tevens docent aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.

Anouk Saleming is regisseur en dramaschrijver bij verschillende gezelschappen.  In 2005 ontving ze voor haar jeugdtheaterstukken het Charlotte Köhler Stipendium. In 2012 won ze met het stuk ‘Runnin’Blue’ de internationale jeugdtheaterprijs Kaas en Kappes.  De laatste jaren is ze als vaste schrijver betrokken bij theatergroep De Gasten (voorheen Jong Rast) uit Amsterdam. Anouk Saleming is daarnaast docent aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht.

Morgana Machado Marques is een video artiest, decorontwerper en production designer. Haar achtergrond is echter video ontwerp. Haar werk wordt gekenmerkt door het streven ruimte en video te laten samen smelten. Deze fascinatie past ze niet alleen in het theater toe, maar ook in film en bij installaties. Ze werkte eerder samen met  Toneelgroep Oostpool, Stella Den Haag en Bos theater Producties, daarnaast geeft ze les op Hogescholen voor de kunsten in Amsterdam en Utrecht. Tegenwoordig houdt ze zich ook bezig met licht- en kostuumontwerp. En verder werken mee: productieleiding/financiering: Britt Arp/Arpeggio; marketing: Theater Zuidplein/Joyce van Dongen; zakelijk leiding: Doro Siepel.

< Terug