Stage-Z

Over Stage-Z

Stage-Z is een theatergezelschap dat landelijk toerende, professionele theaterproducties maakt over schurende maatschappelijke issues in de (vooral grootstedelijke) samenleving van nu. De thema’s van de producties spreken een groot publiek aan, waaronder juist ook publiek dat zelden of nooit naar het theater gaat. Stage-Z werkt samen met aanstormende theatermakers.

Stage-Z wil met haar producties een sterk inhoudelijke bijdrage leveren aan het maatschappelijk debat. Bij voorstellingen van Stage-Z gebeurt er altijd meer! Binnen een totaalconcept is er onder meer voor en na de voorstelling ruimte voor directe dialoog met het publiek.

Stage-Z is een stichting met een Raad van Toezicht en een directie die gevormd wordt door mevrouw Emmelien Matthijsse (1966), algemeen directeur en de heer Arnold Vollebregt (1965), directeur bedrijfsvoering. De Raad van Toezicht bestaat uit 5 leden en komt minimaal meestal 4x per jaar bijeen (september, november, maart en mei). De vergadercyclus van de Raad van Toezicht is gekoppeld aan die van het indienen van het jaarverslag en de jaarrekening bij de grootste subsidiënt, de gemeente Rotterdam.

Stage-Z maakt voorstellingen over actuele thema’s die in de samenleving spelen.
De Man Is Lam is de nieuwste productie van Stage-Z. In deze coproductie met Het Zuidelijk Toneel en Stichting Nieuwe Helden wordt de positie van de man van nu in Nederland onderzocht. Een inspirerende zoektocht via theater, beeld en geluid naar het man-zijn anno nu. Over religie, vaderschap, agressie, kwetsbaarheid, vrouwen, seks en intimiteit. Actueel en gebaseerd op waargebeurde en persoonlijke verhalen. Klik hier voor meer informatie over deze voorstelling.

Eerdere (en eerste) productie van Stage-Z was Hijabi Monologen Nederland. Deze productie met verhalen van, over, door Nederlandse Islamitische vrouwen die een hoofddoek dragen heeft eind 2014 door Nederland getourd. Wegens succes werd de tour uitgebreid in 2015. Benieuwd welke podia deze voorstelling heeft aangedaan? Klik dan hier.

Stage-Z en Theater Zuidplein
Stage-Z is het producerende huisgezelschap van Theater Zuidplein. in Rotterdam. Theater Zuidplein staat voor laagdrempelig, actueel maatschappelijk geëngageerd aanbod met een prijsstelling die aansluit bij het grootstedelijke publiek. Theater Zuidplein wordt door vakgenoten in Nederland en Europa aangemerkt als toonaangevend en succesvol expert op het gebied van innovatief diversiteitsbeleid.

Samen met u theater maken dat er toe doet! (ANBI)
Stichting Stage-Z is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Een instelling kan alleen een ANBI zijn, als ze zich voor minstens 90% een algemeen belang dient. Stage-Z moet om haar kerntaken te kunnen uitoefenen voor een groot deel vertrouwen op bijdragen vanuit de samenleving: overheid, bedrijven, fondsen en particulieren. De ANBI-status biedt het theater bepaalde belastingvoordelen, maar dit geldt ook voor donateurs. Bekijk hier de voordelen van het doneren aan een instelling met een ANBI-status. Voor de ANBI gegevens, klik hier.

Governance / Jaarverslag
Jaarverslag 2017 (klik hier voor de printbare versie)