Stage-Z

Maakt theater dat je raakt

Première De Man Is Lam komt in zicht

foto van De Man Is Lam.

De Man Is Lam, de nieuwste productie van Stage-Z, is vanaf april 2017 in diverse theaters in Nederland te zien. In deze co-productie met Het Zuidelijk Toneel en Stichting Nieuwe Helden wordt de positie van de man van vandaag de dag in Nederland en Vlaanderen onderzocht. Klik hier voor de speellijst van de theatervoorstelling in april en mei 2017. In het najaar van 2017 komt De Man Is Lam terug in de theaters. Op 11, 12 en 13 mei is De Man Is Lam te zien in Theater Zuidplein.

Creator en tv-presentator Lucas De Man (Vlaams-Nederlands), fotograaf en filmmaker Ahmet Polat (Turks-Nederlands) en audiovisueel talent Rashif El Kaoui (Marokkaans-Vlaams) zijn gefascineerd door de positie van de man in onze samenleving. Vanuit hun mix van culturen, werelden en disciplines zijn ze een persoonlijke zoektocht gestart naar wat het vandaag de dag betekent om man te zijn. Het resultaat is een eigentijdse, prikkelende theatervoorstelling, film/fotografie serie en audioproject/radiodocumentaire.

Tijdens het vooronderzoek zijn er met verschillende mannen gesproken en zijn er beelden en geluidsfragmenten vastgelegd. Deze beelden en geluidsfragmenten worden ook gebruikt in de theatervoorstelling. Inmiddels zijn de drie mannen bijna klaar met de onderzoeksfase en gaan de makers van start met het maakproces. De zoektocht van Lucas, Ahmet en Rashif kunt u volgen op demanislam.nl.