Stage-Z

Maakt theater dat je raakt

ROTTERDAM IS EEN CULTUURPRIJS RIJKER: ‘DORO SIEPELPRIJS’

Nederland, Rotterdam, 22-08-2012 Doro Siepel, directeur Theater Zuidplein

De in juni overleden Doro Siepel, directeur Theater Zuidplein 2006-2016, wordt geëerd met een naar haar vernoemende prijs. Op initiatief van GroenLinks Rotterdam is gisteren een motie ingediend bij de behandeling van de gemeente begroting om een ‘Doro Siepelprijs’ in te stellen. Die motie is door de gemeenteraad unaniem aangenomen.

Doro heeft zich, sinds haar komst in 2006, vol passie en energie ingezet om met Theater Zuidplein een afspiegeling van de maatschappij te bereiken. Een theater voor iedere Rotterdammer en daarbuiten ongeacht afkomst, religieuze of culturele achtergrond. Doro had een theater voor ogen waar ook maatschappelijke kwesties een plek op het podium verdienen en waar bijzondere verhalen van gewone mensen gezien kunnen worden. De manier waarop ze haar visie in praktijk heeft gebracht is voor velen een inspiratie geweest en geldt zeker als een inspiratiebron voor de toekomst van Rotterdam en daarbuiten.

De ‘Doro Siepelprijs’ wordt jaarlijks uitgereikt aan culturele organisaties die zich hard maken voor het aantrekken van nieuwe groepen bezoekers.