Stage-Z

Maakt theater dat je raakt

Nasrdin Dchar & Fadua El Akchaoui

Mabrouk

21 maart 2020

Mabrouk viert een halve eeuw Marokkaanse migratie! Een uitbundige samensmelting van theater, live muziek door het Andalusisch Orkest en verrukkelijke hapjes.

Mabrouk staat in het teken van ontmoeten. Geniet met elkaar van verhalen, smaken, geuren en prachtige geluiden. Centraal op deze vreugdevolle avond staat de voorstelling van theatermakers Nasrdin Dchar en Fadua El Akchaoui in de grote zaal. Ze dansen en zingen, vertellen verhalen over toen en gaan in gesprek over nu. Over de tijd die voorbij is. Over de tijd waarin wij nu met elkaar leven. En over de tijd die nog komen gaat. Samen met het publiek bouwen Nasrdin en Fadua een feestje.

Een avond voor hen die dromen hebben opgeofferd voor een toekomst voor de kinderen die ze nog moesten krijgen. Een avond met een lach en een traan. Over Marokko. Over Nederland. Over jong zijn en oud zijn. Over generaties. Over dromen. Over overleven en leven en over afscheid en hoop.” – Nasrdin Dchar.

Mabrouk speelt zich af door het gehele theater. Dwaal rond en laat je zintuigen prikkelen op de bazaar (i.s.m. Stg Djemaa el Fna). Luister samen naar migratieverhalen (i.s.m. Verhalenhuis Belvèdere) van en tussen verschillende generaties Marokkaanse Rotterdammers. Kijk naar een voorproefje van ‘Opa Zegt’, een documentaire over Marokkaanse migratie (i.s.m. Arab Filmfestival Rotterdam): Marhaba! Welkom!

Mabrouk is mede mogelijk gemaakt door de Erasmusstichting, Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland en Stichting Verzameling van Wijngaarden-Boot.

Speellijst 2020 (voorlopig):

4 februari VuAmsterdam
9 februariSchouwburgNijmegen
16 februari Theater aan het spuiDen Haag
22 februariDe MeervaartAmsterdam
15 maartSchouwburgUtrecht
21 maartTheater ZuidpleinRotterdam